Pelaaminen on siirtynyt monilta osin nettiin. Perinteisten fyysisten pelien suosio on jo pidemmän aikaa ollut laskussa, ja nykyään digitaalisetkin pelit muuttuvat entistä enemmän virtuaalisempaan muotoon.
Jo nyt videopelejä ostetaan enää harvemmin fyysisinä versioina – niitä pelataan täysin digitaalisesti. Fyysiset pelimediat ovat korvautuneet nettikaupoista ostettavilla online-versioilla, ja fyysisten pelikonsolien ja pelitietokoneidenkin tilalle on tullut jo erilaisia verkkoratkaisuja, joissa fyysinen tietokone sijaitseekin käyttäjän olohuoneen sijaan jossain palvelimella.
Videopelien ohella myös muunlaiset nettipelit ovat nostaneet suosiotaan. Monet nettipohjaiset pelit tarjoavat mahdollisuuden pelata ilmaiseksi netissä, ja esimerkiksi parhaimmat nettipelit Pelimaailmassa tarjoaa pelaajille mahdollisuuden pelata netin kautta. Myös erilaiset visailu-, muisti- ja aivojumppapelit sekä muut rennot pelit ovat nousseet suurempaan suosioon niin puhelimella kuin tietokoneillakin pelattuna.
Seuraavaksi käymme läpi joitakin erilaisia pelejä, joita netin välityksellä pääsee pelaamaan. Osa peleistä vaatii tietokoneelta enemmän suorituskykyä, mutta osa niistä toimii jo pelkän perustietokoneen tai mobiililaitteenkin kautta suoraan selaimen välityksellä.
Kilpailullisissa videopeleissä sekä erilaisissa moderneja grafiikoita tai nopeita toimintakohtauksia vaativissa peleissä on tarvetta suorituskyvylle. Esimerkiksi Counter Strike: Global Offensiven ja Dota 2:n kaltaiset pelit ovat kilpailullisia pelejä, joita voi pelata vain tarpeeksi tehokkailla tietokoneilla.
Peleissä pelataan muita käyttäjiä vastaan internetyhteyden välityksellä, mutta pelaajan on silti asennettava pelit erikseen tietokoneelleen. Näiden pelien myötä on syntynyt jopa e-urheilun ammattilaisia, jotka kisaavat miljoonapoteista muita ammattilaisia vastaan, mutta käyttäjäkunta koostuu silti ennen kaikkea tavallisista pelaajista, jotka pelaavat pelejä huvikseen.
Joitakin hyvää suorituskykyä vaativia pelejä voi pelata internetin välityksellä erilaisten palveluiden kautta. Tällöin pelaaja voi esimerkiksi tiettyyn kuukausihintaan niin sanotusti vuokrata pelitietokoneen palvelimelta, jolloin pelit pyörivät ulkoisella tietokoneella ja lopputulos ikään kuin striimataan käyttäjälle. Tämä vaatii kuitenkin pelaajan internetyhteydeltä melkoisen paljon, eikä lopputulos luonnollisestikaan ole aivan yhtä reaaliaikainen pelikokemus kuin mitä esimerkiksi ammattikentillä vaadittaisiin.
Kilpailullisiakaan pelejä ei tietenkään ole pakko pelata hampaat irvessä, mutta ne tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia. Kilpailullisten pelien joukkoon laskemme tässä yhteydessä myös erilaiset tarinalliset pelit ja muut seikkailupelit, jotka ovat perus nettipelejä monimutkaisempia.
Verkkoteknologian massiivisen kehityksen myötä erilaisia rennompia ja vähemmän kilpailullisia pelejä pääsee tätä nykyä pelaamaan lähes millä tahansa laitteella. Käytännössä jokainen moderni tietokone tai älypuhelin pystyy nykyään pyörittämään selaimen välityksellä esimerkiksi kasinopelejä, erilaisia visailupelejä sekä aivotyötä vaativia versioita.
Netin kautta pääsee kokeilemaan monenlaisia pelejä, joissa osassa kisataan muita käyttäjiä vastaan ja osassa pelkkä tietokone vastuksenaan. Muisti- ja aivojumppapeleissä pelaajat pelaavat ennen kaikkea itseään vastaan. Tavoitteena on kehittää omaa aivotyöskentelyään, ongelmanratkaisukykyään, muistiaan, laskukykyään tai jotakin muuta ominaisuutta.
Pelkkien internetpelien lisäksi käyttäjille on tarjolla runsaasti myös muuta pelivalikoimaa. Mobiilipelit ovat jo monille tuttuja, ja vaikka kovin buumi saattaakin olla jo ohitse, netin sovelluskaupoista löytyy runsaasti ilmaisia ja maksullisia pelejä rentoon puuhasteluun.
Ilmaiset pelit esimerkiksi juurikin mobiililaitteilla tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tappaa aikaa missä ja milloin tahansa. Kun pelit kulkevat mukana taskussa tai laukussa, löytyy jotain mielekästä tekemistä takuuvarmasti aina. Pelien avulla aikaa voi tappaa, istui sitten bussissa matkalla töihin tai lentokentällä odottamassa lomalentoa kohti etelän lämpöä.
Vaikka moni asia onkin siirtynyt jo pilveen, puhelimien muistikoot ovat vain kasvaneet, ja laitteissa on nyt entistä enemmän tilaa myös ladattaville peleille. Ladattavat pelit voi yhdistää täysin internetin välityksellä toimiviin peleihin, jotka eivät vie puhelimen massamuistitilaa lainkaan. Joten ei kun pelaamaan!
Ninja Mummo the Game
Pelin tarkoituksena on hyppiä ninjalla niin kauan kuin mahdollista, läpi erilaisten vaarojen sekä esteiden. Keräämällä kolikoita saat kasvatettua pistemäärää. Pelin päättyessä on mahdollisuus tallentaa pelitulos TOP-listaan.
Ninja Mummo -pelin logiikka perustuu kuuluisaan ja helposti pelattavaan Flappy bird -peliin.
Omaatko ninjataitoja? Haluatko olla ninjoista parhain? Pystytkö päihittämään muiden ninjakokelaiden tulokset? Se selviää vain pelaamalla!
Voitapalkintoja.net
Voitapalkintoja.net on sivusto, mihin on kerätty luotettavia pelejä sekä kilpailuja. Pelien pelaaminen ja kilpailuihin osallistuminen on täysin ilmaista ja jokaisesta pelistä on mahdollista voittaa.
Taitopelit.net
Taitopeli.net sivustolta löydät pelejä, joiden avulla voit testata sekä kehittää strategista peliosaamistasi sekä muistiasi. Pelit auttavat kehittämään motoristisia taitoja sekä samalla virkistävät muistia.
Muistipeli.com
Muistipelit ovat helppoa ja hauskaa ajanvietettä kaikenikäisille ihmisille. Pelien avulla et pelkästään kehitä strategista peliosaamistasi, niiden sosiaalinen elementti vie hauskuuden uudelle tasolle. Muistia voi harjoittaa monenlaisilla peleillä, mutta muistipelit ovat kaikkien suosikki ollut kautta aikojen.
3 rivissä pelit
Näissä peleissä pelaajan tulee siirtää pelissä olevia objekteja siten, että ne muodostavat vähintään 3 peräkkäistä samanlaista kuvaketta, jolloin pelaajan on mahdollista saada pisteitä. Mitä enemmän samanlaisia objekteja on peräkkäin, sitä enemmän pisteitä saadaan. Yksi tämmöisistä peleistä on julkaistu Taitopelit -pelinä.